Tudd meg mi a Jóga igazából!

Ne higgy el mindent amit a Jógáról mondanak. A Jóga évezredek óta ugyan az és változatlan...More »

Tanulj Igazi, tradicionális Jógát Budapest Belvárosában!

Évezredek ősi bölcsessége, mely a fiatalság és energikusság mellett a siker ősi receptje is. TANULJ OLYAN OKTATÓKTÓL, AKIK NEM DIVATBÓL JÓGÁZNAK!More »

A teljességhez mindenkinek Joga van!

Olvass nálunk utána egy kicsit a jógának!More »

Gyógyulj Terápiás Jógával

Ha sportolsz, ha nem, ha megsérültél, a belső problémáid vannak, a terápiás jógával mindent lehet gyógyítani. A különféle gyakorlatokat úgy is össze tudja neked állítani egy szakavatott oktató, hogy meggyógyuljál, legyen bármilyen egészségügyi problémád.More »

 

ZenDoin Japán Tartásjavító Gerincterápiás Jóga

Ha bármilyen problémád van a hátaddal, gerinceddel, vagy más végtagoddal, akkor itt a helyed.

Egy Zen Sihatsu kezeléssel indítunk (Kb egy órás, garantáltan fájdalommentes kezelés). Helyre tesszük az összes csontodat, csigolyádat, majd az ezeken az órákon végzett gyakorlatokkal úgy megerősítjük az ezeket helyükön tartó izmokat, hogy nem lesz vele gondod többé. Ezenkívül megtanulunk helyesen állni, járni, ülni, és a hétköznapi mozgások nagy részét is újra programozzuk a szervezetünkben, hogy ne tegyük tönkre magunkat később sem egy rossz tartás, vagy csak egy apró testi hiba végett. (A zen sihatsu kezelés nem kötelező, a jógaórára el lehet jönni anélkül is.)

Japán Gerincterápiás Jóga

Kinek ajánljuk?

  • A Japán Gerincterápiás jóga neked való, ha derék fájás, lumbágó, porckorong kitüremkedés/sérv, gerinc ferdülés, csigolya torlódás, vagy  valamilyen más hát bántalomtól szenvedsz, és szeretnél meggyógyulni. Ha már évek óta próbálsz meggyógyulni valamilyen sérülésből, és meguntad a sokféle módszert, és valódi gyógyulást szeretnél az életedben. Ha tehát szeretnéd a hátadat használható és rugalmas állapotba hozni egy sérülés után, akkor mindenképpen neked való.
  • A másik amire nagyon jó a Japán Gerincterápiás jóga, az a megelőzés. Vagyis ha teljesen egészséges vagy, és az is szeretnél maradni, akkor ezzel a mozgásformával még jobban megerősítheted a gerincedet és még rugalmasabbá is teheted, hogy az idő és a kor előre haladtával ne legyél kitéve egy esetleges sérülésnek.
  • Ezt a mozgás fajtát heti két alkalommal ajánljuk, de az egyszerű és nem teljesítmény orientált gyakorlatokat könnyedén megtanulhatod és otthon is csinálhatod. Mindenképpen  érdemes el kezdened, ha valami egyszerű és könnyed mozgást szeretnél az életedbe behozni, mert eddig nem csináltál semmit és nem az “Egyből a mélyvízbe” elv híve vagy, hanem jobban kedveled a fokozatosságot.
  • Ez főleg akkor vonatkozik rád, ha nagyon félsz a fájdalomtól, vagy nem akarsz megütni senkit, és azt sem akarod, hogy téged megüssenek, de ugyan akkor szívesen elmélyülnél egy Japán gondolkodás módot és alaposságot sugárzó rendszerben.

Kinek nem ajánljuk?

  • Ha valami pörgős fitnesz szerű mozgásra vágysz, ahol alaposan megizzadsz.
  • Ha akrobatikát, vagy extrém terhelést szeretnél az életedbe. Akkor inkább az Erősítő jógát ajánljuk neked.

Milyen hatásai vannak a Japán Gerincterápiás Jógának?

  • Energetizál, Felfrissít: Felszabadultság érzeted lesz az óra után, mivel a gerinced teljesen a helyére kerül és az elmozdult csigolyák okozta feszültség megszűnése nagyon jó hatással van az emberre
  • Ellazít: Egyfajta relaxációs állapotba kerülsz, ahol elmerülhetsz önmagadban, hiszen sokkal jobban megismered a tested és a porcikáid, valamint azok különféle képességeit.
  • Tudatosság: Nagyban fejlődik a tudatosságod, hiszen megtanulsz magaddal szépen tudatosan és finoman bánni, és megismered a különféle testrészeid különféle erősségeit gyengéit, hiszen a cél az, hogy gyógyulj és egyre egészségesebb legyél, nem pedig az, hogy “megtépd” magad.

A Gerincterápiás Jóga órákon való részvétel előtt, főleg sérülés esetén, ajánlunk egy Zen Shiatsu kezelésen való részvételt, ahol megtörténik a csontszerkezet teljes, fájdalom mentes helyre igazítása, ami után ezeknek a gyakorlatoknak a végzése ajánlott minimum 40 napig, hogy megerősödjenek az elgyengült izmok, és helyre álljon az egészséges egyensúly. (Itt tudod elolvasni, hogy mi az a ZEN SHIATSU)

Ha bővebben is érdekel, illetve eljönnél az órára, akkor Itt minden infót megtalálsz:
ZenDoin.com